Sobre

EL PROJECTE

ECO-BOATS

Reprodueix vídeo

L'objectiu

L’objectiu general d’aquest projecte és promoure el desenvolupament d’habilitats ecològiques dins de la indústria de construcció d’embarcacions ecològica innovadora i sostenible i la indústria de construcció d’embarcacions en general.

Greenbaots_social
10 feb nauta morgau (23)

6

MILIONS D'EMBARCACIONS A EUROPA

EL 95 % DE LES QUALS ES CONSTRUIXEN AMB MATERIALS NO RENOVABLES I/O NO RECICLABLES. AIXÒ SIGNIFICA QUE LA MAJORIA DE LES COMPETÈNCIES NECESSARIS PER TREBALLAR EN AQUEST SECTOR ESTÀ ORIENTADA A AQUESTA MANERA DE CONSTRUIR VAIXELLS, UTILITZANT HABILITATS I MATERIALS NO SOSTENIBLES.

Noves Start-ups

Des del 2005, han sorgit moltes noves empreses de construcció d’embarcacions que han investigat i provat nous materials sostenibles, ecològics i reciclables.

Un canvi cap a la sostenibilitat?

També les empreses de construcció d’embarcacions establertes a Europa s’estan adonant que la seva gamma d’embarcacions ha de començar a oferir alternatives més ecològiques en la manera com es construeixen i en la manera com es reciclen al final de la seva vida útil.

Noves competències sol·licitades

La construcció de noves embarcacions que utilitza nous materials i nous mètodes requereix que els constructors d’embarcacions tinguin noves habilitats ecològiques, a diferència de les necessàries per construir embarcacions tradicionals de GRP.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

Produir una guia

que inclou quins mètodes i/o materials s'utilitzen i identifica les noves competències necessàries en la construcció d'Eco-vaixells,

Dur a terme tres 'Tallers d'observació de competències'

on els socis del projecte es reuneixen per intercanviar bones pràctiques i aprendre noves habilitats

Desenvolupar un directori

de constructors d'embarcacions ecològiques a Europa i un model d'identificació de competències ecològiques a la construcció d'embarcacions ecològiques que verificarà si s'ha aconseguit l'objectiu.

Avançar en el "Green Deal" de la Unió Europea

proporcionant una guia de millors pràctiques per a pràctiques sostenibles en la construcció d'embarcacions i també recolza "l'Any de les Habilitats de la UE" en identificar noves competències verdes en la construcció d'embarcacions ecològiques.

GRUPS DESTINATARIS

Constructors de vaixells ecològics

que vulguin intercanviar els seus coneixements i habilitats per avançar en la sostenibilitat

Constructors de vaixells ecològics

que vulguin saber més sobre les activitats que s'estan duent a terme a la UE

Constructors de vaixells

que encara utilitzen materials no sostenibles

Estudiants de FP

a la construcció naval però també en camps relacionats

Formadors de FP

a la construcció naval però també en camps relacionats

Estudiants d'educació superior

Que fan recerca sobre nous materials